Direktlänk till inlägg 16 februari 2016

Lönerörelsen igång igen som vanligt med politiska dumheter

Av A.H. - 16 februari 2016 18:26

Nu är lönecirkusen igång igen.

Som vanligt måste man då, från borgerligt håll, stötta arbetsgivarsidan med snack om katastrof och behov av lönesänkningar.

Nu  vill man skapa ett låglöneproletariat. Folk som skall leva i en ständigt svår, rent prekär, situation.

Man skyller denna gång på att invandrarna skall få en chans att komma in i samhället genom dessa låglönejobb.

Det är ju lätt prata om att folk skall klara sig på 14 000 före skatt i månadslön, när man som Svenskt Näringslivs VD Carola Lemne har 490 000 i månaden, eller som Maramöran, med drygt 120 000, som lär tycka att undersköterskorna har för mycket med 20 000. I samma vimsgäng finns ju majoren och hustrun till komikern Batra.

Alla säger att det är så viktigt att flyktingarna och även andra får jobb genom att det blir billigare att anställa, när det i själva verket handlar om att sänka den allmänna lönenivån för en stor del av medborgarna. När man i själva verket är ute efter att skapa stora klass-skillnader med farliga spänningar.

Ingen forskning har visat att det blir fler jobb bara för att lönerna sänks. Det enda som möjligen händer är att närighetens profit ökar och att allt fler får svårt att försörja sig på sin lön.

Det här är en farlig och dum väg som man vill beträda.

På Aftonbladet har man haft några artiklar i ämnet som är väl värda att läsa:

Bland annat denna

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article22270824.ab

eller denna:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article22254078.ab


Vore det inte så allvarligt skulle jag kunna tänka mig att det hela är ett skämt som David Batra testat på hustrun .

Ett skämt hon fört vidare till sina partiledarkollegor och kompisen Carola hos SvenskNärighet
 
ANNONS
 
Göran

Göran

18 februari 2016 21:38

Du vet väl att i kapitalägarnas värld är tillväxt och värdeökning som universum - Oändligt! Det räcker inte med att tjäna bra med pengar och ha en hög aktieutdelning utan man måste hela tiden öka siffrorna.
Och när de frågar sig själva vem som ska drabbas av detta är svaret förstås: Inte jag, i alla fall! Kunder, anställda, vem som helst men INTE JAG!
Och med detta för ögonen försämrar de sin service till kunderna, låter dem betala överpriser för den heliga vinstökningens skull samt slimmar sina personalstyrkor så att folk bränns ut på löpande band. Men vi är ju utbytbara...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 februari 2016 17:18

Precis så har jag tänkt så jag är glad att du kunde uttrycka det så bra. Det är fullständigt klart att dom som har mycket ska ha mycket mer och dom som inget har ska inget ha. Det är ju fullkomligt vansinnigt och man blir så förbannad

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se