Direktlänk till inlägg 8 februari 2016

Flyttskatt

Av A.H. - 8 februari 2016 00:19

Såg på Agenda i kväll om den sk flyttskatten.

Men snälla jornalister: Det finns ingen flyttskatt!

Dumt så det skriker.

Däremot får man betala reavinst på eventuell vinst på en bostadsförsäljning.

Det är ingen skillnad i princip mot om jag gör andra kapitalvinster t ex räntor eller aktieaffärer.

Däremot är vinsten vid bostadsförsäljning mer gynnad.

Om jag säljer bostaden och inte köper en ny bostad så har jag ju hela vinsten i min hand och betalar skatt, men skatten är inte 100 procent av vinsten. Den är lägre än t ex kommunalskatten.

Om jag köper en ersättningsbostad för jag vänta med skatt tills den bostaden säljs.

Det är inget konstigt, bara snällare än om vinsten hade gjorts med ett annat kapital.

Före 1990 skulle hela vinsten ha lagts ovan tjänsteinkomst och beskattats som andra inkomster

Det mesta av skrikandet om flyttskatt eller snacket om skatt på välgörenhet visar bara på oviljan att göra rätt för sig och ta sitt ansvar för samhället.

Att betala skatt är tydligen hemskt i dagens borgerliga samhälle.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se