Direktlänk till inlägg 14 oktober 2015

Länge sedan jag skrev något

Av A.H. - 14 oktober 2015 04:25

En dag går och en annan kommer efter.

Plötsligt blir man påmind om att någon eller några börjar undra över om något hänt en, eftersom man bara lever på och inte märks.

Men go´vänner jag skall väl visa att jag, om än grumligt, grubblar över det politiska och religiösa träsk vi tycks befinna oss i.

Men det är så mycket, så jag vet inte var jag skall börja.

Förslaget till statsbudget var väl det bästa som man kunde komma överens om på regeringssidan.

Där fanns mycket som ändå var bra.

Begränsning eller borttagande av skatteavdraget för de pengar man sänder till vissa välgörande ändamål var bra.

Välgörenhet gör man i det tysta. Sådant skall man inte ha andras beundran för.

Fast KrisDemokraternas ekonomiskpolitiske talesman gick ut med lögnen att nu ville regeringen beskatta givmildhet.

Men med tanke på det partiets läge måste de väl ta till alla medel för att hålla sig kvar över den magiska 4 procents spärren. De kanske vill ta över SverigeDemokraternas väljarskaror? När man ändå hör hemma på den yttersta högerkanten så gör det väl inte så mycket med lite brun stank?

ROT och RUT är ju också något som mår bra av en begränsning. De kostar statskassan ca 17 miljarder om året.

För de slantarna kan man anställa en förfärligt massa människor inom skola, vård och omsorg.

Det fattas massor av människor där och det finns massor av duktiga människor ute i samhället som saknar lönearbete.

Jo då, jag utnyttjar ROT också, dum vore jag väl annars, men mitt behov av hantverkarhjälp är lika stort med eller utan Rot. Så för min del önskar jag att ROT- och RUT-pengarna används t ex till en massa undersköterskor och sjukvårdsbiträden inom kommuner och landsting. Var säker på att det behövs!


Nog med gnäll just nu.

Dags att återvända till sängvärmen.

Kanske en kopp kaffe först så att jag kan somna.


 
ANNONS
 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 oktober 2015 09:18

Nog behövs det pengar till sjuk och åldringsvården alltid. Jag som besöker sjukhem varje vecka ser hur tråkigt dom gamla har det och all stimulans verkar vara borta. Dom bara sitter och hänger. Vart tog terapin vägen? Varför får dom aldrig gå ut? Stackars dom enstaka som sliter och jobbar i den miljön och inte kan hinna med allt. Nog behövs det personal där alltid och inte till en massa annat onödigt.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

A.H.

27 oktober 2015 17:01

Inte kommer det mer resurser till sjuk och åldringsvården inte.
Tvärt om. Det skall sparas.
Färre människor skall göra mer till lägre pris.

Nej en rejäl skattehöjning i kommun och landsting och en ännu rejälare höjning av statsskatten är vad som krävs

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se