Direktlänk till inlägg 13 april 2015

Ränteavdragen

Av A.H. - 13 april 2015 17:27

Riksbankschefen flaggar för att vi måste fundera över ränteavdragens existens.

Han ser framför sig vad som händer när bostadsbubblan spricker.

Vi måste begränsa den orimliga prisstegringen på bostäder, den prisstegring som gör det omöjligt för unga människor att skaffa bostad.

Förutom den orimligt låga låneräntan, som bl a Ingves själv bestämmer över, har möjligheten att få subventioner, ränteavdrag, gjort att folk skuldsätter sig mer än vad de någonsin kommer att klara att betala tillbaks.

Det är ju så lätt att låna och det kostar ju nästan inget. Det är bara att bjuda över andra spekulanter vid fastighetsaffärer. Att betala tillbaks finns inte i denna världen.

Jag tror att man måste begränsa ränteavdragen för att folk skall nyktra till.

Visst, jag har bostadslån jag också, men är det rimligt att andra skall betala för att jag har lån?

Det kostar statskassan ca 30 miljarder om året att ha kvar ränteavdragen.

Ta bort eländet eller begränsa det kraftigt.

Jag har svårt att tro att folk hamnar på bar backe bara för att de inte får göra avdrag för räntekostnader.

Ingen mentalt frisk människa sätter väl sig i den situationen att man lever på den marginalen.


Nej bort med eländet!

Visst, jag drabbas i så fall också, men trots garantipension går det, om jag vill.

Visst, vinsterna vid vidareförsäljning av bostäder sjunker, men fastighetsmarknaden är ett pyramidspel som måste saneras. Pyramidspel fungerar inte hur länge som helst.


Det stora problemet är att vi har en borgerlig regering som av ideologiska skäl inte vill göra rätt för sig.

Jo då, både socialdemokraterna och miljöpartiet är i grunden borgerliga partier.
 
ANNONS
 
Inge Vinge

Inge Vinge

13 april 2015 19:35

Håller med. Statskassan behöver pengar, så stegvis nedtrappning skulle nog vara på sin plats.

Mera vänsterpolitik tack...

http://anslagstavlan.bloggplatsen.se

 
I mitt huvud

I mitt huvud

14 april 2015 12:22

Jag har varken lån eller är nån ekonom, men jag tycker det är jättekonstigt att man inte behöver amortera på sina lån.

http://www.imitthuvud.com

 
pinkozzy

pinkozzy

15 april 2015 16:18

Håller helt med. När vi skaffade vårt första hus hade vi nästan 17% i ränta. Då fick man hålla i pengarna. Sakta betalade vi då av huset med tanke på att tiderna och hälsan kanske förändras. Och nu sitter vi där. Frugan sjuk och jag har sadlat om helt med betydligt mindre lön. MEN, ett bra netto eftersom huset är betald.

http://pinkozzy.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

16 april 2015 21:51

Vi behöver fler som säger som Mona Sahlin sa. Att "Det är tufft att betala skatt". Måste säga att visst hade 70-talets Sverige sina brister men ändå kan jag längta tillbaka ibland till den trygghet vi hade då. Folk var inte rädda för att bli arbetslösa. Dels hittade man nytt jobb ganska lätt och dels fanns ett trygghetsnät som fångade upp en annars. Hade någon sagt trängselskatt, väg- eller broavgift hade man asgarvat. (Va´fan, det här är SVÄRRJE - inte Amerika!)
Hade någon ens andats om att rucka på det faktum att skolor ska vara gratis och kommunala liksom att ungarna självklart ska ha riktig mat, riktig mjölk till den och smör på brödet hade man skakat på huvudet och dömt ut dem som idioter.
Hur var det han skrev, Björn Afzelius i den där låten han kallade Sörgården...?
"Världen är inte längre sig lik, plötsligt är allting helt upp och ner. Vitt har blitt svart och rätt har blitt fel. Man känner sig alldeles förvirrad.
VEM ÄR DET SOM TJÄNAR PÅ DET?"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se