Direktlänk till inlägg 12 april 2015

Putin & Co

Av A.H. - 12 april 2015 15:35

Jag är en smula orolig för hur våra svenska politiker beter sig.

De lierar sig allt mer med Nato-länderna.

De har under alla år haft ett nära politiskt och militärt samarbete med USA och USA-influerade länder.

De har aldrig, så vitt jag kan finna, protesterat mot Nato:s inrigning av Ryssland/Sovjet.

Vid ett tillfälle tvingades den svenske statsministern uttala sig kritiskt mot USA. Det var under Vietnam-konflikten.

Sannolikt var hans vänner i USA klara över att det inte gick att negligera den svenska oppinionen om han och partiet hade velat vara kvar vid köttgrytan.

Annars inga protester.


Jag bor långt ute i Bergslagsskogarna.

Här finns förutom varg och lodjur även björn.

Om jag mötte en björn när jag var ute för att plocka bär eller svamp skulle jag undvika att hota den. Det är livsfarligt att försöka skrämma en sådan best. Den är mycket starkare än jag och får inte känna sig hotat och inta en försvarsposition. 

Möter jag en hund eller en varg försöker jag undvika att hota även den. Hund-djur bits ganska otrevligt om de upplever att de känner sig hotade.

Det här vet tom förskolebarn.

Men våra svenska stridspittar förstår inte att man inte skall hota den ryska björnen.

Den ryska björnen känner sig än mer hotad just nu.

Den har en "husse" som, för att klara inrikes problem, för en aktiv utrikespolitik.

Vi är nog tvingade till fredlig samexistens med det land som besegrade tyskarna och frälste Europa från nasismen och som offrade 25-30 miljoner ryssar för detta.

Visserligen skall vi vara tacksamma för att amrissarna och engelsmännen frälste oss från en rysk invasion i resten av Europa. Östeuropa var egentligen för mycket det.

Vad vi än tänker om det vidriga förtryck som utövades i det arbetande folkets namn

Men nej!

Stridspittarna omprioriterar i budgeten och höjer militäranslagen och fördjupar samarbetet med NATO-länder .

Det är en farlig väg och dessutom omoralisk eftersom omprioritering innebär att pengarna tas från områden som hade behövt höjda anslag.

Den vägen vittnar dessutom att politikerna har sovit sig genom skolans historielektioner.

Hade de varit vakna så hade de lärt sig att när Ryssland och Sverige varit i krig, så har det alltid varit Sverige som har förklarat krig mot Ryssland och vi har alltid åkt på spö.


Skall jag vara ärlig så är jag skiträdd!


 
ANNONS
 
pinkozzy

pinkozzy

17 april 2015 12:40

Ja du, de är rädda om sina jobb. Jag tror det är enda anledningen. För inte kan de väl själva tro att de kan stå emot ryssen om han verkligen vill anfalla Sverige. Men det som förvånar mig mest i hela denna historia är att man nedrustat i åratal och NU när de rödgröna vill öka anslagen så anser Björklund och hans damer att detta trots allt inte räcker. Ja det är ju enkelt att slösa med pengar man inte besitter.

http://pinkozzy.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se