Direktlänk till inlägg 26 augusti 2014

Nya jobb?

Av A.H. - 26 augusti 2014 17:52

Lyssnade med ett halvt öra på radion efter klockan fem, medan jag stod och diskade.

Det pratades en del om det här med nya jobb och Fas 3 som bytt namn till sysselsättningsfasen.

Det var mest sådant som man hela tiden grälar om.

Det som förvånar mig mest är att man inte tar upp frågan om att vi exporterar våra jobb och importerar arbetslöshet.

Alltså att arbeten flyttas utomlands och att vi köper varor som skulle kunna tillverkas i Sverige.

Om vi var lite mer "storsvenska" kunde vi behålla en del av jobben.

Ett litet exempel:

Hos barnfamiljerna konsumeras en hel del ost och andra mejerivaror.

Den vanliga hushållsosten, i all sin menlöshet, görs nu i Danmark. Arla gjorde den tidigare i Falkenberg.

Folk springer och handlar österikisk vispgrädde på ICA eller smör från Finnland eller Danmark utan att fundera över att de faktiskt har importerad lite arbetslöshet med varorna.

Inom de flesta områden blir det lika dant och sedan ställer vi krav på politikerna att de skall trolla med knäna och fixa/skapa jobb.


En av de saker vi kan kräva av politikerna är väl att de skall säga som det är: Det är vi svenska konsumenter och vårt svenska näringsliv som skapar vår egen arbetslöshet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se