Direktlänk till inlägg 3 augusti 2014

Fy för värme och sol och skogsbrand

Av A.H. - 3 augusti 2014 23:58

Fortfarande torrt.

Det är ruskigt att gå ute i markerna i torkan.

Jag förstår hur fort det kan gå illa om det skulle komma en gnista i den torra mossan.

En slängd fimp som ägaren trodde var släckt, en gnista när en röjsås klinga kom mot en sten, en bit av en flaska som kom att fungera som ett brännglas... Det behövs inte mycket.

Brandröken från den stora skogsbranden där strax söder om Salbohed känns fast det är 2-3 mil dit. Men det är klart, det är ca 100 kvadratkilometer som brinner så det borde bli en del rök och sot.

Så har andra delar av landet översvämningar.

De svansförsedda invånarna i Stockholm får fly från sina boningar för att inte bli dränkta där nere i kloaksystemen, läste jag.

Undras om de tvåbenta stockholmarna är positiva till att härbärgera råttorn i sina källare och förråd tills dess att den delen av befolkningen kan flytta hem igen.

Inte riktigt rättvis fördelning av vattnet.

Så måtte det komma regn även hit.

Brandfolket behöver den hjälpen

 
ANNONS
 
Eleonor

Eleonor

5 augusti 2014 00:31

Bra svar. ThThihi jag är inte en två-fyrbent otäcking som flyr systemet. Tror jag. Fast

http://surridurr.bloggplatsen. se

 
Ingen bild

Bea

16 augusti 2014 00:23

Å... tur att jag inte bor i Stockholm, jag hatar råttor, det är det läskigaste djur jag känner till. Fast med tre katter i huset har jag fått bära ut en del möss... Hualigen!!! :/

A.H.

16 augusti 2014 19:10

Jag kan bara inte förstå de människor som har tama råttor som keldjur.
Råttorna påminner för mycket om människans sämsta sidor.
Kanske samma anledning att jag tycker så förtvivlat illa om varg (och kanske tamhund).
Nä då är vilddjuret katt mer tilltalande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se