Direktlänk till inlägg 31 december 2013

Nyårslöfte

Av A.H. - 31 december 2013 17:04

Så är det dags igen!

Jag vill eller kanske bör avge ett löfte för det nya året, ett löfte som jag verkligen bör försöka infria.

Men det blir väl som vanligt, platt intet av löftesinfriande.

Inte ens den gång, då jag som löfte hade, att bara tänka på mig, min och mitt, fungerade det.


Men kanske en liten önskan för 2014 i alla fall?

Min nyårsönskan skulle då vara, att mina medmänniskor började ställa den där, för makthavare så förhatliga, frågan: VARFÖR och vad får det för konsekvenser?

Om det blev så, kanske jag skulle stå ut med stackars Malmsjös utsägande av den där dikten vid 12-slaget på TV.

Ja ni vet den där:

Ring klocka ring ut de tusentals krigens, de tusentals hustrumordens, de tusentals politikersvekens år.

Ring in de ännu fler mordens, krigens, misshandlandes, svekens år.

För, så blir väl det nya året?


Men om vi, åtminstone vi i Sverige bosatta, började ifrågasätta våra makthavares beslut, så vore mycket vunnet.


Så snälla nyårsklockor: RING IN DE TUSENTALS TVIVLENS ÅR!


Förresten: Har ni tänkt på, att de där som har makt och ställer till det för oss, vanligtvis är män?

Kanske dags att i kommande val göra som princip, att kryssa in kvinnor på valsedlarna?


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se