Direktlänk till inlägg 19 december 2013

JAS-Gripen

Av A.H. - 19 december 2013 21:20

Politiker gläds.

Ekonomer gläds.

Arbetstagare gläds.

Gläds för vad då?

Jo vi kanske får sälja ännu mer vapen i form av flygplan den här gången.

Svensk industri är stora tillverkare av vapen.

Sverige är faktiskt en av de största vapenexportörerna i världen.

Räknat per kapita faktiskt allra störst.

Vi har kraftigt ökat vår export till länder som är i krig, diktaturer eller där inbördeskrig och folkmord pågår.


Jag skäms!


Antingen pysslar vi med att konsumera så där i allmänhet alldeles för mycket av våra ändliga resurser eller också tillverkar vi och säljer saker som är till för att lemlästa eller slakta våra medmänniskor.

Ytterst lite om dåligt samvete hörs från partiledare, fackföreningsfolk, industriledare eller ens religiösa.

Nej man gläds!


Men jag skäms!


Dessutom:

Vem tror ni får håva upp med de minst 30 miljarderna som affären går löst på?

Jo:

Brasiliens fattiga som hade behövt skolor och sjukvård.


Jag skäms verkligen! 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

21 december 2013 17:35

Och i TVsoffan satt en moderatkvinna och berättade hur bra det var för Sverige. Hur mycket det skulle betyda för sysselsättning mm....
Suck

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
margus

margus

21 december 2013 22:46

Mänskligheten har mycket elände på sitt samvete. Och kallar sig själv "Skapelsens Krona" grrr...

http://margus.bloggplatsen.se

 
pinkozzy

pinkozzy

30 december 2013 12:44

Jag känner till ett företag som arbetade med JAS-detaljer tidigare. Om de gör det framledes vet jag inte. Men det var deras bästa affär. De tjänade multum, men klagade varje gång köparen från SAAB visade sig om hur svåra detaljerna var och hur lite de tjänade. Jag misstänker att detta företag bara är ett i raden av företag som tjänar bra på fattiga brasilianare.

http://www.pinkozzy.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se