Direktlänk till inlägg 17 december 2013

Pepparkakor och räntan

Av A.H. - 17 december 2013 23:42

Det känns att julen börjar närma sig.

I dag gjorde jag min tredje pepparkaksdeg sedan början av december.

Samma miss varje år.

Tror att det skall räcka med en sats om 2-300 pepparkakor.

Jag vet inte vad som händer, men på något sätt försvinner kakorna.

Den här gången skall det nog bli några kvar i alla fall, för jag har använt vanligt vetemjöl.

Det blir inte så goda då. Särskillt inte med vanligt mjöl från de stora kvarnarna.

Normalt använder jag rågsikt från Stora Hällsta utanför Sala.

Det märks på pepparkakorna.

Dessutom rejält med nymalda kryddor.

Mer än vad som finns i receptet (Tant Harriets Pepparkakor från Vår Kokbok).


Nu skall jag ha ett sammanträde med John Blund känner jag.

Fast först en skål med fil och rejält med pepparkakor på istället för flingor.

Men jag fattar ändå inte vart mina pepparkakor tar vägen. Vem...


F ö förstår jag inte vad som var bra med att sänka räntan med en fjärdedels procent.

Det är inte säkert att låntagarna kommer att få sänkt ränta, eftersom det handlar om den ränta som bankerna får betala när de måste gå till riksbanken och låna.

De som försöker vara försiktiga och hushålla får sämre ersättning för vad de lånar ut, till fromma för ägarna till bankerna.

Företagens investeringsplaner lär knappast påverkas i någon större grad av en kvarts procent ränta hit eller dit.

Man ger signalen till alla att det är sämre tider att vänta. Då lär inte hjulen snurra fortare i konsumtionssamhället om det var det man ville åstadkomma.

Det som möjligen kan ske är att obetänksamt folk blir än oförsiktigare när det gäller att skuldsätta sig. Priset på egna fastigheter eller rätten att hyra en bostad blir än mer uppblåst.


Det hela känns riktigt dumt!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se