Direktlänk till inlägg 10 februari 2012

Pensionering? Hur skall man få råd med det?

Av A.H. - 10 februari 2012 22:57

Eftersom man anser att det inte håller i längden med det nuvarande pensionssystemet, så måste man göra något.


Ett sätt skulle enligt herr Reinfeldt vara att höja pensionsåldern. Det skulle ju dels innebära att mer pengar betalades in i systemet, dels att det blev färre år för utbetalningar för genomsnittspensionären och inte minst, fler skulle hinna dö innan det blev dags för pension.

Att fixa till det där med arbetslösheten och utanförskapet som man lovat är inte aktuellt längre, vad jag kan förstå.

Annars vore det väl det naturligaste? Om fler kom i arbete så skulle mer pengar betalas in som pensionsavgifter( ingår ju i arbetsgivaravgifterna och i egenavgifterna för egna företagare) och så blev man av med problemet.

En möjlighet att klara problemet skulle ju kunna vara att höja avgifterna, men det förefaller stupa på protester från närngslivet.


Då återstår, så vitt jag förstår, att se det nuvarande pensionssystemet som en låg grund- eller baspension.

Sedan får man se till att uppmuntra till ett privat pensionssparande. Kanske måste man höja gränserna för hur mycket man kan spara med uppskjuten beskattning, kanske måste man styra vart sparandet går så att man inte göder skumma affärsbanker eller deltar i pyramidspel, dvs börsen.

Ett avdragsgillt sparande hos Riksgäldsspar kanske?

Pengar som naturligtvis beskattas när de tas ut.

Men eftersom folk då skulle kräva att arbetslösheten och utanförskapet fixades till som alliansen har lovat, så vill man inte ens knysta om saken. Folk kanske vill ha ett arbete så att de har några pengar att lägga undan.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se