Direktlänk till inlägg 14 juni 2011

Förskolepedagogik och sedan då?

Av A.H. - 14 juni 2011 19:04

I en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag kritiserar några höga företrädare för skolinspektionen förskolans pedagogiska verksamhet.

Man anses inte tillräckligt pedagogisk, dvs man pysslar inte med potofolio och liknade dokumentation av vad barnen kan. Hur man nu skall hinna med det med max tre personal på 25-30 småttingar i samma lokal.

Förskolan anses tydligen för flummig, eftersom man inte har tillräckligt med lektioner av traditionell skolkaraktär, eftersom många pedagoger är rädda för att sätta betyg på de små barnen, eftersom skolinspektionens personal har fått för sig att små barn måste kunna räkna, läsa och skriva innan de nått 7-årsåldern osv.

Det känns som om skolinspektionen anser att det är viktigt att dela in barnen i A-, B- och C-barn.

Tydligen är det viktigt att redan i förskoleåldern vaska fram vinnarna i konkurenssamhället.

Är det fler en jag som känner den svart-bruna stanken från mellankrigstidens tankevärld?

Är det fler än jag som förstår att det leder till den värld som skildras i Amy Chuas fasansfulla bok "Tigermammans Stridsrop"?

Vill vi verkligen att vår barn skall drillas till perfekta inputfaktorer i västerlandets konkurenssamhälle?

Vad händer med våra barn om de inte blir vinnare utan bara kommer på andra plats eller, ve och fasa, kanske kommer bland de sista i konkurensen?

Jag tror att det är hög tid att vi vuxna funderar över livet och meningen med livet.

Vi får inte låta Amy Chua, major Björklund eller liknade mörkermän bestämma över våra barn och deras framtid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se