Direktlänk till inlägg 13 december 2010

Terroristrädslan används igen

Av A.H. - 13 december 2010 11:00

En tokfrans har tydligen misslyckats med ett bombdåd och råkat spränga sig själv till döds utan att det blivit större fysiska skador på andra.

Det hela passar tydligen myndigheterna ganska bra, för allt ges stora rubriker i tidningarna. Att man i samma veva sprängt 15 oskyldiga vuxna och barn nere i Afganistan får på sin höjd en liten notis. Det är ju här det hände det som var användbart.

Nu kan man skruva övervakningsskruven en liten bit till. Rädslan är ett bra sätt att få folk att acceptera att ytterligare en bit demokrati tas bort.

Jag blir så misstänksam när det sker saker som passar så fint in i polisstatsbygget.


Kanske har jag förläst mig på dystopier av olika kvalitet, sett för många sådana filmer eller bara blivit för grumlig i hjärnan?

Men med den historiska läxan i bakhuvudet ser jag vad som kan hända om man driver ett tryck på befolkningen för långt.

Kravallerna över hela landet 1917 kunde lätt ha givit oss ett annat samhälle, Jönköpingskravallerna 1855 kunde ha spridit sig.

OK, båda de ovan nämnda orsakades av svält och att den mat som befolkningen behövde antingen användes till sprittillverkning (Jönköping 1855) eller för export till främst Tyskland (1917), så  det kanske är fel att se paralleller till vad som skulle kunna ske.

Men ändå...

Vår el exporteras söderut, vår potatis kommer att hamna söderut i vinter, alltmer av vad vi eventuellt producerar kommer att hamna hos de som har råd att betala.

En allt större del av befolkningen står utan arbete eller tvingas arbeta till allt lägre löner. De har inte råd att betala, utan måste nöja sig med importerade billiga ersättningsprodukter. Det man kan avstå från, t ex allt dyrare tandvård eller sjukvård, får man avstå från eftersom bostadskostnader och av olika slag, resor och andra oundvikliga kostnader tar en all större del av eventuella inkomster.

Risken finns att en oro hos "Det sovande folket" kommer att sprida sig till grupper som är beredda att ta till våld.

Det har säkerligen kalkylerats med.

Därför måste man öka kontrollen över medborgarna så de håller sig lugna.

Tänk så fint en idiotsprängning i Stockholm passar in.

Tänk så bra ökad rädsla motiverar att man släpper på integritet och personlig frihet.

Tänk så fint media och rättsväsende hjälper till.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se