Direktlänk till inlägg 21 november 2010

Sverige - polisstat i vardande?

Av A.H. - 21 november 2010 21:42

Isch en sådan rubrik!

Men om man tar sig en funderare över vad som händer så verkar det inte otroligt.

Vännen Pinkozzy.bloggplatsen.se funderade i en blogg över Wikileaks grundares öde med diverse anklagelser. Det hela föreföll ganska klart vara en konspiration enligt bloggaren.

Det var nog meningen att tänkande individer skall genomskåda komplotten, för att frammana rädslan för att bråka med överheten. Julian Assange kommer att få betala ett högt pris för att han säger sanningen. Alla som bråkar kommer att få betala ett högt pris.


En polisstat bygger till stor del på rädsla. Om människorna i en stat lärt sig frukta överheten, så håller de sig i skinnet, så att säga.

De skall också uppleva att de får finnas på nåder, på allmosor och pga överhetens välvilja.

De skall också ha klart för sig att de övervakas.

De skall förstå att beväpnadoch kanske maskerad polis vilken morgon som helst kan slå in dörren på deras bostad och dra dem ur sängen inför skräckslagna barn.


Känns de olika delarna igen i dagens Sverige?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se