Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

Budgetpropositionen

Av A.H. - 12 oktober 2010 09:58

Det är mycket som gubben inte fattar.

Men han har väl blivit för slö mellan öronen av pensionärstillvaron.

Men...

Kan någon förklara för mig varför man fortsätter med det där jobbskatteavdraget. Det aviserades en ytterligare förstärkning av avdraget under perioden.

Visst, pensionärerna skulle få en allmosa de med, så att de inte bråkade.

Men varför en särskild förmån till de som har arbete?

Om man har särskilda kostnader för intäkternas förvärvande så skall man naturligtvis ha avdrag för det, men nu har man gjort det så generellt.

Exempel: Om man har 10 minuters promenad till sin arbetsplats(eller om riksdagen betalar ens taxi) får man samma avdrag som den som pga taskiga kommunikationer tvingas åka bil 2,5 mil.


Vi skall få överskott i budgeten sägs det. Men det beror bl a på att man säljer statlig egendom, bl a resten av Telia, SBAB, Nordea mm för 25 miljarder per år.

Vore det inte läge att i stället förstärka kontrollen över bankväsendet med tanke på hur bankerna har burit sig åt under de senaste åren?


Nej det känns som sättet att tänka är långt bortom gubbens förstånd.

Han får koncentrera sig på att bygga nytt avlopp eller något lika jordnära.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se