Alla inlägg under februari 2010

Av A.H. - 10 februari 2010 08:19

Men har de inget vettigt att utföra?

Skattekverulanternas förening (tror jag det var) har kommit med en utredning som säger att man inte kan bli rik på vanligt hederligt arbete.

Och?

Det har man aldrig kunnat.


För att kunna sno åt sig en förmögenhet måste man på ett eller annat sett lura av någon annan pengarna. Det var inte någon tillfällighet att de gamla grekerna och romarna hade samma gud för handelsmän och rövare.

Men man låtsas som om detta med att man inte kan bli rik på hederligt arbete är något nytt som man kommit fram till med vetenskapliga metoder.

Så lämpligt då, inför en valrörelse där den stora skiljelinjen står mellan grupper som vill ta ansvar för alla medmänniskor och visa solidaritet och grupper som anser att det viktigaste av allt är att sno åt sig .

Det är klart som korvspad att skattekverulanterna vill sänka den progresiva skatten.

Mycket vill ha mer!

De lyckades lobba igenom borttagning av fastighetsskatt(viktigt om man har en fastighet i närheten av Fjollträsk), förmögenhetsskatten och arvsskatten.

För dessa grupper är ordet solidaritet detsamma som att andra skall vara solidariska mot dem. Inte att de skall hjälpa andra med annat än allmosor(avdragsgilla förstås).

Det kan inte hjälpas. Jag börjar bli ganska trött på den egoism som råder bland "fint" folk.


Av A.H. - 9 februari 2010 09:13

När jag på morgonen satte på 9-nyheterna och satte mig ner och njöt av en mugg nybryggt kaffe och en leverpastejsmörgås tappade jag nästan kaffemuggen.

Radiomannen berättade att även den sympatiske herr Hägglund serverade en riktig groda.

Han sa att 3000 personer dödas i onödan och 100000 i onödan skadas inom vården.

I samma andetag sa han att detta orsakar onödiga kostnader för samhället.

Bortsett från ordvalet dödas, vilket leder tankarna till Hitlers ohyggligheter, så förstår jag inte att man kan prata om pengar i samma andetag som man anklagar den överbelastade vårdpersonalen för så många misstag.

Så förfärligt att så många fel görs, att så mycket extra lidande skapas.

Pengar får väl inte vara det viktiga i sammanhanget.

Hela den framtoning som den ende sympatiske bland de borgerliga partiledarna försvann.

Jag kanske är onödigt kritisk mot det sätt att tänka som jag och min yrkeskår av ekonomer har planterat in i människors hjärnor. Vi har ställt till det!

Av A.H. - 8 februari 2010 14:07

Jag vet inte om man skall skratta eller gråta.

En invandrare har ådömts skadestånd för att han av religiösa skäl diskriminerade en kvinnlig företagare och vägrade skaka hand med henne. Arbetsförmedlingen betraktade hans vägran som om han inte ville fungera på arbetsmarknadens villkor och drog in hans arbetsmarknadsstöd. Denna självklara åtgärd gillades inte av en överhövan  flat jurist.

Måtte någon instans överklaga domen, tillerkänna kvinnan ett kraftigt skadestånd från den muslimske mannen och därmed visa att i Sverige är det inte OK att diskriminera pga kön.

Kan sedan någon förklara för domaren och hans nämnd att vi lever år 2010 och inte på 1700-talet.  Kanske dags att pensionera den juristen och befria nämnden från vidare uppdrag?

Det är kanske dags att vi inser att religionen är en högst privat sak och slutar att vara flata inför den.

Av A.H. - 8 februari 2010 08:58

Jag hörde landets finansminister uttala sig om att gränsen för statlig skatt måste höjas. Han ansåg att det var orimligt att landets lärare och sjuksköterskor skulle tvingas betala statlig skatt.

Eftersom gränsen för att börja betala statlig skatt ligger vid 32 050 kronor taxerad inkomst per månad måste det ju innebära att finansministern utlovade rejäla och naturligtvis välförtjänta lönehöjningar.

Undrar bara om han har meddelat kommuner och landsting/regioner som skall betala lönerna.

Eftersom, så vitt jag har förstått, det är sällsynt med sådana löner after avdrag för inkomsternas förvärvande, så är det bara att lyckönska dessa 2 löntagargrupper.

Hur det skall finansieras sa han inte.

Det är lite svårt för mig att få det finanspusslet att stämma.

För det var väl bara valfläsk?

Inte har finansministern så liten kunskap om det verkliga livet bortanför Fjollträsk?


En liten svårighet med finanserna tyckte jag framkom i lokaltidningen i dag.

På insändarsidan gratulerade en rad borgerliga riksdagsledamöter landets löntagare för att de hade fått mer i lönekuvertet nu i januari. Alla som hade betalt arbete hade ju fått sänkt skatt.

De som var arbetslösa sa man inte något om, för de kunde väl skylla sig själva som inte arbetade. Jobb finns väl i överflöd?

Men den skattesänkningen var väl onödig, nu när vi har ett jättehål i statsfinanserna och finansministerns utlovade höjning av lärar- och sjuksköterselönerna skall betalas.


Nå, nu är det inte bara från den sidan flosklerna strömmar. Socialdemokraten Östros verkar också ganska långt från verkligheten. Han skulle ställa någon minister till svars för att snön hindrade bilar och tåg att fungera som man tänkt sig i teorin.

Han kunde väl ha funderat på den frågan lite tidigare?

För drar man ner på resurserna och inte accepterar att folk tar det lite lugnare när de inte behövs, så får man sådana här problem när resurserna behövs.

Det fungerade så för mer än 35 år sedan när jag var insyltad i Fjollträsks gaturenhållning och det fungerar så i dag.

Då drog man ner på renhållningsresurserna och politikerna var lika ställda när det snöade mycket och blev kallt på samma gång.

Det liksom stämde inte med deras fina matematiska modeller.


Men det är väl som en gumma sa till mig: Vi får de politiker vi förtjänar!


Men SÅ mycket ont har vi väl inte gjort?

Av A.H. - 7 februari 2010 09:26

Varför skriver man en blogg egentligen?


Frågan har surrat runt i huvudet på mig en längre tid.
Svaren är lika många och komplicerade som livet själv.
Några av motiven kan vara självklara, andra mer luddiga.


Ett viktigt motiv är att en blogg är en ventil för det som trycker en, det som gör ens vardag ibland tung som en kulen oktoberdag, ibland lätt och skir som en vårförälskelse.
Men det kan man ju skriva ner i en liten privat dagbok? Inte lämna ut till allmänt spott och spe.
Jo visserligen, men det är kanske det som är meningen, att synas, att få en bekräftelse på att man finns, att man existerar.
Då blir det helt OK att bloggaren fläker ut sitt innersta liksom i en porrblaska.


Ett motiv kan vara att bloggaren vill få ordning på sina mer eller mindre grumliga tankar.
Alltså inte bara att skriva ner dem, vilket i och för sig är nyttigt, utan för att få lite mothugg, få möjlighet att se saker från ett annat håll. Tyvärr slarvar vi bloggare med kommentarer till våra medmänniskors bloggar. Kommentarer kommer oftast från de som tänker på samma kanske förvirrade sätt.


Ytterligare en orsak till bloggandet kan vara att bloggaren vill påverka sina medmänniskor i en eller annan riktning. Man kanske vill vara en liten fläkt, fan på amerikansk engelska, som blåser in tvivel i medresenärernas medvetande. För här kommer den där hädiska önskan in att man skall stämpla in ordet VARFÖR i läsarens medvetande. En liten djävulsk önskan att vi alla skall bli en liten Thomas tvivlaren.


Visst, det finns massor av fina saker att skriva om och det görs också. Men det fungerar kanske inte alltid att skriva om det för bloggaren. Det är kanske alltför självklart att man, liksom Gubbfan själv, NJUTER av livet, av den lilla korta resa vi får göra innan det eviga mörkret omsluter oss.

Av A.H. - 5 februari 2010 14:11

Saabaffären är ej ordentligt ihamn ännu. En massa tveksamheter med inblandning av rysk maffia gör att vi ännu inte skall andas ut.

Volvofacken vädrar fara vad anbelangar det kinesiska köpet. Det finns nog all anledning även där att vara orolig.

Fortfarande gäller rådet till bilarbetarna: Leta nytt jobb!



Som om nu detta elände inte räckte.  Maud har öppnat munnen igen!

Centerpartiet(fd.lantmannapartiet) har  några slags partidagar också.

Där har ledningen gått ut med två klara besked.


Det första beskedet:

Vissa tjänsteföretag skall gynnas med sänkt moms.

 Som gammal redovisningsputte och skatterådgivare ser jag eländeselände.

Hur dum får man vara? Vi hade förfärliga gränsdragningsproblem och skattefuskhärvor när vi hade skild moms i byggsektorn för ett antal år sedan. Vi har massor av problem i dag med att  vissa  bransher har lägre moms idag. Varför möjliggöra ännu mer fusk om man inte hör till fuskarnas skara själv?

Varför skall vissa gynnas och andra inte? Det självklara måste vara enhetlig moms eller ingen moms alls.

Det andra beskedet:

Sänkt anställningstrygghet och sänkta löner för unga.

Finns det någon som är så korkad att den tror att när man uppnår en viss ålder så vips får man kraftigt stärkt ansällningstrygghet och jättelyft av lönen?

Godtar man inte fortsatta skitvilkor så kommer man att ersättas av en ungdom.

Sätt olika grupper mot varandra. Söndra och härska. Det är makten det gäller.

Idéen är ju att ta bort arbetsfolkets trygghet och sänka den allmänna lönenivån. Det är alltså det gamla otrygga statarsamhället som är lantbrukerskans mål.


Detta mina vänner är vad vi har att vänta om vi inte lyckas kasta ut centerpartisterna från riksdagen!

Klara besked har lämnats!

Av A.H. - 3 februari 2010 08:45

Så är vi där igen med alltför många politikers oförmåga att vara ärliga.


I radion i dag på morgonen pratade man om brytning av uran i Jämtland.

Strax söder om Storsjön vid Oviken. I ett område med mycket bördig jordbruksmark.

Jordbruksmark som behövs för att mätta kommande generationers svältande människomassor.

Men faktiskt!

Den centerpartistiske riksdagsmannen nämnde hur förfärligt området skulle bli med alla problem med avfall från brytningen. Han jämförde med hur det ser ut där de bryter uran i dag, bl a i Namibia.

Men båda centerpartisten och en gubbe från Moderaterna intygade samstämmigt att självklart råder det kommunala vetot mot gruvbrytning om kommunerna nu sätter sig emot det.

Vad de inte sa var att om det anses som ett riksintresse så gäller inte den lagen längre. Vad de inte nämnde, var att riksdagen utan prooblem kan ändra alla lagar och att riksdagen bestämmer över kommunerna. Vad de heller inte nämnde, var att EU:s intressen är överordnade våra svenska, så anser man nere i Byssel, Paris eller i Rom att det är viktigt med uranbrytning i Sverige så blir det uranbrytning. Skit samma hur det ser ut på den platsen. Det är ju bara på någon landsbygd någonstans.


Jag slutar aldrig att förvåna mig över hur man resonerar.

Detta att man kan ställa till det bara det inte sker i storstaden.

Varför föreslår man inte att det byggs nya kärnkraftsverk t ex på Helgeandsholmen, varför uppmuntrar man inte att det får stryka runt vargflockar runt Rosenbad, Stureplan, Gärdet och andra för vargen matrika områden, varför förespråkar man inte täta granplanteringar i Stockholms parker så de boende får se hur ett modernt och effektivt skogsbruk fungerar?


OK, jag vet att Centerungdomarna kan beskylla mig för att vara en sådan där miljönisse, som de med förakt pratade om för några valrörelser sedan. Men jag kan inte släppa den där åsikten att vi har ansvar för vad vi gör. Kommande generationer har rätt att kräva det av oss.

Av A.H. - 1 februari 2010 11:45

Så har politiker från KD träffats i Jönköping för genomgång av politiken på kommun och landstingsnivå.

Jag hoppas att det har varit lärorikt för samtliga.

Än mer hoppas jag att man på sina håll börjar drabbas av tvivel.

Att man börjar fundera över det politiska sällskap man har.

Med KD:s grundtanke om att ta vara på sina medmänniskor och allmänna omsorgsfilosofi så har jag svårt att förstå att man kan samarbeta, som man gör, på såväl riks- som kommunnivå med allianspartierna.

Den människosyn som regeringspartnerna visar fram, borde få mången KD-politiker att drömma mardrömmar.

När man dessutom har gjort sig av med "lissmande Svensson" och skaffat en ordförande som verkar sympatisk , så tror jag att partiet borde vinna på att lämna den yttersta högern och närma sig MP och kanske Socialdemokraterna, två i grunden borgerliga partier.

Men det kanske är för svårt för Pingströrelsens politiska gren?

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards