Direktlänk till inlägg 13 januari 2010

Jag vet inte om jag egentligen vill!

Av A.H. - 13 januari 2010 11:31

13 januari!

Tjugondag knut så skall julen ut sägs det.

Men jag vet inte om jag vill hänga med på det.

När man har den där Carl Larsson-stämningen över sin bostad.

När det är så där myyyyyyysigt.

Massor av krimskrams, ljus och tomtar.

Stackars halmbock som inte får stå där under en gran med massor av C-vitaminrika gröna skott.

Bara brutalt stuva undan den stackarn tillsamans med tomtar, änglar, hjärtan och allt det andra.

Varför skall man göra som alla andra och hålla på traditioner?


Jag minns att när jag var barn, så hade tant Malmström kvar granen långt in på våren. Den barrade inte utan sköt skott. Hon nändes inte slänga ut den. Folk tyckte hon var konstig.

Nu förstår jag henne.

Men familjen har bestämt sig så jag har väl att lyda och bära ned granen till kaninerna.

Jag unnar dem också de goda späda gröna granskotten.


Fast några skall jag knapra på själv.

Härligt syrliga och fullproppade av C-vitaminer.

 
ANNONS
 
Bea

Bea

13 januari 2010 22:56


Nej, fy!

Nu är jag trött på julen sedan länge! Skönt att slänga ut den, tycker jag (det gjorde jag strax efter nyår;) Nu ser vi fram emot våren!!!

http://Beabloggar.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Gubbfan

14 januari 2010 10:52

Jag förstår inte!
Ni ungdomar har så bråttom med att förändra saker och ting.
Det tycks mig att ni inte har tid att njuta av livet.
Bråttom till nästa utmaning, bråttom till nästa ommöblering, bråttom till nästa gardinupphägning.
Bara ändra, inte njuta av det som är, annat än en kort stund.
Vad har ni bråttom till?
Den där sista "enrumslägenheten" med ca en halv meter i takhöjd och dörröppning uppåt kommer ni i alla fall så småningom till.
Så passa på och njut av det som är.
Våren kommer i alla fall så småningom.
Och gör den inte det så inte beror det på om vi har städat undan krimskramset kring jul eller inte.
Möjligen kan den kanske utebli för en del bara för att de har jäktat undan julen för att hinna med vår och påsk och hela baletten.

 
Kvasthilda

Kvasthilda

21 januari 2010 12:43

Håller med du :-))
Hos oss står en julstjärna kvar i ett fönster.
Vad gäller granen har vi en plastgran och även om den är ljuvlig o vacker står de inte så väldans mycket längre än till tjugondag knut men det är alltid med ett litet hjärtenyp man tar bort julerierna! Saknar doften från en riktig gran!
En kompis till mig brukar ha sin uppe länge länge länge och den hinner också skjuta skott :-)
Andra plockar ner julen på Juldagen.... Nä, säger jag då. Vi har så mörkt o eländigt hela december och halva januari så det får gärna vara lite juligt och mysigt ett tag till. Om man blir klassad som knasboll för det, so'll be it.

http://malmdamm.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se