Direktlänk till inlägg 21 september 2009

Framgångsteologin

Av A.H. - 21 september 2009 12:13

Ja, så är statsbudgeten presenterad.

Visserligen har den av olika skäl portionerats ut underhand, men nu skall vi alltså veta vad den innebär och vilken av partierna i de fyras gäng som fått mest utdelning i kompromissandet.

Jag trodde i min dumhet att det skulle vara moderaterna, men så jag bedrog mig.

När jag tittar på siffrorna och funderar vad budgeten leder till så finner jag att vinnaren är KrisDemokraterna.

Detta gäng med gamla pingstvänner och likasinnade från Livets Hord m fl.

Det är en klar redovisning av Framgångsteologin, dvs Gud gynnar den som är relativt ung, frisk, har förmögenhet, redan ekonomiskt framgångsrik, har fastighet i storstadsområde, har arbete och lämpligen är medlem i en sk kärnfamilj á la Jehovas Vittnen.

För de lågavlönade eller arbetslösa, sjuka, fattiga, hyresrättsboende, gamla, studerandena, ensamstående föräldrarna, försörjningsstödstagarna, barnen och alla de andra sköra personerna väntar Guds ännu hårdare straff.

Vi finner dem i storstäderna och nu mer även i småstäderna. Tiggarna, uteliggarna, de som inte klarat konkurensen i skola och samhälle. Nu skärs resurserna ner för skola, vård och omsorg, rättspsykiatrin osv.

De som inte passar in i Reinfeldts kompisars världsbild får tydligen skylla sig själva.

Däremot skall vi få fler poliser och mer övervakning av de som inte hör till vinnarna.


Jag klarar mig nog och kan lägga undan till ännu sämre tider, jag är någorlunda frisk, men de som inte är så lyckligt lottade?

De som är beroende av samhällets stöd?

Skatteunderlaget har skurits ned för kommuner och landsting. Visserligen får de en allmosa 2010, men sedan då?

Och hur går det med 2009?


 
ANNONS
 
Flanören...

Flanören...

21 september 2009 13:25

Hela paketet har dom planklat från Tatchers regeringsperiod i England.

Gynna tillräckligt många, så du överlever nästa val.
På frågan varför man slår så hårt mot de redan utsatta, svarade hon:
"De går inte och röstar ändå, så från dem finns inget hot".

Visst har du en poäng med framgångsteologin.
Inte ens Folkpartiet har väl kvar något av välgörenhetsdraget.

Göran Hägglunds "vanligt folk mot eliten" är inget annat än att spela på samma strängar som Dansk Folkeparti och Fremskrittspartiet.

De tankebanorna började i Tyskland på 30-talet.

Hela konceptet är livsfarligt, ska man välta det, behövs betydande skattehöjningar för dem som får sin fjärde sänkning nu.
Får då Hägglund till det med vi mot dom, så är det uppförsbacke.

http://www.nabbsjuan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gubbfan

21 september 2009 13:32

Du har helt rätt.
Jag är orolig för hur det skall gå.
Vi får ett motsättningarnas samhälle.
Met ökad kriminalitet.
Med ökad nöd på flaska, pillerburk eller spruta.
Med fler poliser som skall slå ned de som inte lyckats.
Och det går knappast att klara sådan populism.

Men jag undrar om de fyras gäng verkligen förstår med vilka krafter de leker.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se