Direktlänk till inlägg 13 januari 2009

Att luras

Av A.H. - 13 januari 2009 15:48

Man måste tro på människan

Även om man då och då blir lurad.


Ett sätt att luras är att som politikerna låta ordens betydelse gradvis glida.

Man pratar i dag gärna om att man genomför reformer. Ordet reform har en positiv klang för de flesta människor. Politiska reformer har förr nästan alltid inneburit att de sämst ställda har fått det bättre.

Men dagens reformer innebär nästan alltid att de som inte har ett välavlönat arbete, att de som är arbetslösa, att de sjuka, de gamla, alla de som inte hör till innegänget kring Stureplan eller de som på något sätt har drabbats av utanförskap får det svårare.

Genom att man använder ordet reform så kan man montera ner det solidariska samhället.

En annan sådan betydelseglidning är ordet näringsliv. Den gamla Arbetsgivarföreningen har tillsammans med en annan liknande organisationdöpt om sig till Svenskt Näringsliv.

Vad då?  Näringsliv?

Det är ju frågan om ren närighet. Alltså girighet!

Vi har ju sett vad det har lett till med bankskandalerna bl a.

Inte har det något med liv att göra.


I en gammal Gåsblandare stod det:

Det var inte bättre förr,

men det är sämre nu!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se